Leuven bindt strijd aan tegen overlast

  1. Tienduizenden studenten, honderden cafés en een bloeiend nachtleven. Allen maken ze Leuven tot een bruisende stad, maar er is ook een keerzijde aan de medaille. De jongste jaren heeft de stad meer en meer te kampen met overlast. Dit gaat van nachtlawaai tot baldadigheden. De politie maakt dit jaar dan ook een prioriteit van deze problematiek.
  2. Op Facebook kunnen studenten sinds kort bevriend worden met de studentenflik. Hij vormt de schakel tussen politie en studenten. Extra controles en speciale acties worden op zijn pagina aangekondigd. Ook is de flik aanwezig op het terrein tijdens drukke feestnachten.
  3. Niet alleen de politie bindt de strijd aan tegen overlast, ook de studenten zelf doen een duit in het zakje. Verschillende studentenverenigingen leggen hun leden striktere regels op. De fakbars, de Leuvense studentencafés, sloten begin oktober al eens de deuren om de aandacht van de studenten te trekken.
  4. Deze tekst hingen fakbars aan hun deuren. Al snel vond deze via het internet de weg naar honderden studenten.
  5. Burgervader Louis Tobback is een voorstander van een repressief beleid. Hij denkt aan een avondklok voor studenten. Toch dook recent een filmpje op waarin Tobback opriep tot geluidsoverlast.
  6. Het bleek om een promocampagne te gaan voor OHL, de Leuvense eersteklasser. Een speciale actie voor studenten moest het stadion doen vollopen voor de match tegen rivaal KV Mechelen.

Plaats een reactie